3 duo’s van lentebloemen

Tradities zijn er om te behouden, zegt men. Hoe dan ook, elk kalenderjaar beland ik deze periode wel eens in het Zevenbergenbos in Ranst. Mensen komen er van ver kijken naar de lentebloeiers, vooral de bosanemonen stelen de show. En ook al heb ik er al -tig beelden van gemaakt, je blijft zoeken naar een andere invalshoek. Of beter licht. Of je hebt een nieuwe camera gekocht of een andere lens. Kortom: elke reden is goed.

Het speenkruid is het type plant waar ik altijd mee worstel. Dat de plant zo algemeen is (en in sommige tuinen een pest naar verluid) is geen argument om er zomaar voorbij te lopen. Maar door de jaren heb ik geleerd hoe moeilijk het is om een gele (composiet) bloem op een correcte manier belicht vast te leggen. En ja, van deze ben ik eindelijk eens tevreden.

Het laatste duo is de eenbes. Nog een beetje vroeg op het jaar om al de bes mooi prominent in beeld te zien maar mits een beetje spelen met het standpunt kan je het kleine bes al klaar zien zitten. 

Alle beelden gemaakt met de Laowa 100mm macro met nikon Z-mount op een Nikon Z6. 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.