Als je haar maar goed ligt: de kuifmees

Het fijne maar tegelijkertijd frustrerende van natuurfotografie is dat je nooit helemaal zeker weet wat je gaat krijgen, hoe goed je ook voorbereid bent. Zo weet ik dat in de regio waar ik woon, de kuifmees geen resident is. Maar ga je meer naar de kempen, bestaat de kans dat je ze daar wel gaat zien. 

Bij de vorige hutsessies heb ik telkens gezien maar fotograferen: neen. Zo een zenuwachtig meesje. Geen drie seconden zit het stil, springend van twijg naar tak en … De meeste foto’s die ik van kon maken waren zoals deze: een wazige schicht op de sensor, meer niet.

Maar geduld wordt som beloond. Na tig-uren wachten en kijken en hopen heb ze dan toch te pakken gekregen. Zo groeit de soortenlijst weer aan met een mooie nieuwe soort. Heerlijk!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.