Vogels

Klein bruin vogeltje

Als je fotografeert vanuit een specifiek daarvoor aangelegde schuilhut hoop je natuurlijk dat de soorten “vrij” op een plaats (lees: stokje) komen zitten zodat je perfect kan scherpstellen en de juist belichting kan instellen, compositie in de hand hebt en zo het winnende beeld van de volgende grote wedstrijd kan maken. 

Uiteraard is de realiteit anders dan de droom. Dus loont het altijd de moeite om ook de aanliggende struwelen in het oog te houden. Vaak komen vogels eerst daar poolshoogte nemen of de omgeving veilig is. Maar vaak blijven ze daar ook en zie je ze niet op de gewenste plaats. 

Deze tijd van het jaar heb je daarenboven ook nog de vele jongen die uitgevlogen zijn. Van deze dieren zijn de vaak typische kenmerken nog niet altijd duidelijk: kortom een extra moeilijkheid om ze juist te op naam te brengen. 

Hieronder een reeks aan kleine (bruine) jonge vogels, van allen heb ik de naamgeving bij specialisten gecontroleerd maar dan nog kan er een foute determinatie zijn, stuur gerust een bericht als je dit zou ontdekken. Voor wie het niet zou herkennen: de vogel bovenaan dit bericht is een winterkoninkje.

Merel

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *