Wat ruist er in het struikgewas?

Terug tijd om het dichterbij huis te gaan zoeken. Na de Kroatische avonturen: het park van Hove. Het klinkt misschien niet zo exotisch of spectaculair maar dat klopt niet helemaal. Exotisch: neen. Spectaculair: toch wel, voor de liefhebber. Een mooie oase van rust en een aaneenschakeling van rustige wegels en pleisterplaatsen. 

Bij enkele poelen was het een drukte van jewelste voor een aantal libellen en juffers (de rode is volgens mij de vuurrode heidelibel). Maar ze gingen vaak net te ver zitten om te fotograferen. Ook de combinatie aan brandnetels, doornstruiken en korte broek en mouwen is niet echt een wondercombo. 

De show werd echter gestolen door deze jonge egel. Het diertje liep midden op de weg en ging (gelukkig) nadien meer naar het struweel. Een dame vertelde dat “iemand” het dier opgepikt had vlakbij en meer binnen in het park had afgezet ipv aan de rand. Het maakt de kans op overleven hopelijk veel groter. 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.