Nieuw thema: een vogel op een dakje.

Uilen zijn mythische vogels. Vraag het maar aan Begijn LeBleu, die er een prachtig tijdschrift voor op de markt bracht. 

Steenuil is dan weer de kleinste uilensoort die ons land rijk is. Klein als in: even groot als een degelijke merel. Deze beelden komen uit een schuilhut van bij Glenn Vermeersch. Als extra info kon hij nog meegeven dat wij (die avond) enkel het vrouwtje mochten aanschouwen. De dame is gekwetst aan het rechter oog. Oorzaak zou kunnen zijn dat één van de kevers die ze vangen in zijn/haar doodstrijd met de pootjes het oog kwetst. Zo zie je maar dat vogels geen apotheek hebben om kleine wonden goed te verzorgen, laat staan een farmaceutische industrie als een virus de wereld verovert (cf. het usutu-virus dat de merels enkele jaren geleden decimeerde). 

En ja, ik had vaak echt het gevoel dat deze angry bird los door mijn telelens in mijn ziel kon kijken. 

One thought on “Nieuw thema: een vogel op een dakje.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *