Vandaag is geel, de kleur van de lente

Vakantie in eigen land (Corona, weet je wel) doet je die plekken ontdekken die je al lang op je “to visit” lijstje hebt staan maar waar het om de een of andere reden maar niet van komt. Zo ook dus de vallei van de Holzwarche in de Belgische oostkantons. Elk jaar kleurt het daar goud van de wilde narcissen. Door de bizarre weersomstandigheden van de voorbije weken wist ik niet per se wat te verwachten. De bijna zomerse warmte afgewisseld met (bijna) 20cm of meer sneeuw. Hoe zouden de bloemen daar op reageren? 

Maar de natuur stelt nooit teleur. Het was heerlijk toeven in de vallei. De sneeuw had zijn sporen wel wat nagelaten (de massa sneeuw had de de bloemen wat platgedrukt) maar de overdaad aan geel was echt overweldigend. Stiekem hoop je dat deze plekken “verborgen” blijven voor de grote massa. Dat het maar geen nieuw Hallerbos wordt. 

Fotografisch was het een uitdaging. Ik heb het altijd moeilijk als ik overweldigd wordt door de massa aan opties. Hoe breng ik hier rust in beeld? Hoe breng ik hier orde in de chaos? Een rustige achtergrond zoeken voor macrobeelden is essentieel maar als de bloemen op een schuine kant staan is dat wel een extra opdracht. Eén remedie: tijd nemen. En dan lukt het wel (een beetje). 

One thought on “Vandaag is geel, de kleur van de lente

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.