224-134-83-3

Januari, februari zijn op het vlak van natuurfotografie niet altijd even interessant, laat staan evident. Te vroeg voor macro, landschappen zijn eerst en vooral mijn ding al niet helemaal (en je moet al hopen dat er wat sneeuw opkomt). Alles zit vaak bruin, grijs. Met de vakantie in aantocht zag ik dat er een plaatsje vrij was in de relatief jonge fotohut “De Mast” in Poppel. Meer nog dan de beelden ging het er mij om eens een dag “buiten” te zijn, ver weg van allerlei prikkels en inputs. 8 uur alleen in een omgebouwd tuinhuis omringd door eekhoorns, vogels, muisjes. Wie kan daar neen op zeggen? 

Die avond kom je dan hoe dan ook thuis met veel te veel beelden. 1452 om precies te zijn. Gelukkig heb ik al wat ervaring in deze aantallen en sloeg ik erin om (m.b.v. wat filters en sneltoetsen) in Lightroom alles (net niet) binnen het uur te voorzien van trefwoorden en een eerste deel beelden die te onscherp waren, totaal mislukt of nog een andere reden dat ze mij niet aanstaan te reduceren tot “maar” 1322 beelden. 

Vandaag begin ik dan maar aan de verdere opkuis en selectie, dat doe ik dan (meestal) soort per soort. De eekhoorn mocht de spits afbijten: slechts 224 beelden in aantal. Na een snelle prullenbakronde (134 beelden) en een meer gedetailleerde ronde (nog maar 83 over) kom ik nu naar buiten met de eerste 3 beelden. 

En je ziet het: alles is bruinrood, op een paar groenblijvende winterharde soorten na. De camouflagetinten van veel soorten komen nu goed van pas. En hoewel de catalogus “uitpuilt” van de  eekhoorn beelden, is dat op geen enkele manier een geldige reden om de soort niet meer te fotograferen. 

Concreet betekent dit nog 80 eekhoorn beelden te bestuderen en verder af te slanken, en ook nog meer dan 1200 andere foto’s verdeeld over nog 9 andere soorten te gaan. 

3 thoughts on “224-134-83-3

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *