Macrofotografie

Trillen

Neen, dit is geen beeld van een of andere maanlanding. Maar wel een klontjestrilzwam. Deze vond ik op een omgevallen boom, volgens de literatuur een courante plaats voor deze zwam. Maar eerlijk: veel heb ik er niet over gevonden, net zoals over die andere hieronder: de gele trilzwam.

Hoewel ze beide “trilzwam” in hun naam dragen, is er zelfs daar geen eenheid van commando in. Volgens de ene bron (boeken, websites) behoren ze dan weer wel en dan weer niet tot dezelfde familie: die van de trilzwammen. De mens heeft altijd zijn best gedaan, al eeuwen en eeuwen om alles te kunnen begrijpen en “in hokjes in te delen”. Waar vroeger “God” of een andere schepper als deus-ex-machina werd boven getoverd (en vaak ook een rem op wetenschappelijke vooruitgang, kennis is macht weet je wel), is de wetenschap ondertussen zover gevorderd dat via DNA analyse de kennis van vroeger soms helemaal op zijn kop gezet wordt. Dus bij deze ook begrip aan de auteurs. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *