Vogels

Niet de eerste

pimpelmees die hier verschijnt. En het zal niet de laatste zijn. Deze kleine maar courante vogel is één van mijn favoriete vogel-onderwerpen aan het worden. Net zoals vele kleine soorten zijn het vaak zenuwachtige beestjes maar door geregeld naar dezelfde plek te komen en de soort beetje bij beetje te observeren, leer je ze steeds beter kennen, en dat loont. 

Terreinkennis is zo een groot voordeel in de natuurfotografie. Weten waar je meer kans maakt op succes. Zijn er even geen vogels, even wachten en dan zijn ze daar ineens weer allemaal. De bessen van de meidoorn zijn nu (bij lijsterachtigen) een bron van voedsel en dus verhoogt dit de kans op succes. Verder is het dan hopen op een beetje meeval met licht en waar de vogel gaat zitten. 

Vroeger lukte het mij bijna nooit om deze pimpelmees te portretteren in het veld, uit de losse pols. Maar nu is het stilaan een vaste gast op de plaat. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *