Vogels

Home sweet home

Ik zat even in een fotografische dip. Het macroverhaal is een beetje verteld nu, einde trimester is altijd ook extra druk op school en dan is het wat zoeken naar die nieuwe drive. Gisteren en vandaag (eindelijk) nog eens mijzelf kunnen motiveren om naar Klein Zwitserland te gaan en er te gaan slenteren. Want wandelen kan je het niet noemen. Traag bewegen, proberen op te gaan in het landschap (en neen, ik wandel niet volledig in camouflagepak daar rond, maar pas mijn kledij toch wat aan). En als je even wacht op de “goede” plekken, dan komen ze daar ineens. 

Een opsomming: koolmees, pimpelmees, koperwiek, gaai, ekster, staartmees, distelvink, bosduif, kraai, … Geen speciale soorten voor de doorwinterde vogelaar maar veel mensen staan er toch niet meer bij stil. Denk maar aan de vraag in “De slimste mens” deze week, waar geen van de kandidaten wist dat een koniginnenpage een vlinder was. 

Maar voor mijzelf toch twee dagen op een rij een klapper: de buizerd eindelijk eens ook daar voor de lens kunnen krijgen (en niet vanuit een schuilhut) en vandaag deze vuurgoudhaan. 

Het goudhaantje had ik er al eens kunnen waarnemen, maar het vuurgoudhaantje is voor mij ook een eerste waarneming ooit. En dan nog vlakbij thuis. Natuur in de stad: zal wel zijn. 

Beide zijn de kleinste vogels van Europa, en eerlijk: ik had het pas door bij het bekijken van de beelden. Ze zijn gemaakt in ietwat tegenlicht, en het heeft best wat moeite gekost in nabewerking om de beelden “goed” te krijgen. Dankjewel Z6! 

Wie het verschil tussen beide soorten wil zien, kan altijd hier eens gaan kijken. Of gebruik de wissellijst hieronder. Before: vuurgoudhaan, After: goudhaan.

Before After

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *