De laatste der wilgenbladeren

Vandaag, 15 november 2020 was het om 8:00 (ochtend, jawel) 14°C buiten. De herfst is al heel mooi geweest, veel paddenstoelen gezien, de vogeltrek die ik via internet (letterlijk en figuurlijk) op afstand volg is/was volop op gang. 

En toch. 

Het viel mij op dat de eikenbomen in de natuur nog bijna allemaal …. groen gekleurd staan. Er is daar nog maar amper een blad aan verkleurd, laat staan afgevallen. Ook veel andere loofbomen moeten nog aan hun jaarlijkse rui en detoxkuur beginnen. 

Anderzijds. 

Zie je een wilg staan met nog welgeteld 1 blaadje op. De kapitein op zijn/haar schip. Die als laatste de geest zal geven, wetende dat de volgende generatie al klaar zit om het volgend jaar over te nemen. De sikkel licht al klaar om toe te slaan.

One thought on “De laatste der wilgenbladeren

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *