Dieren

En op het einde, wint een harig zoogdier.

Corona hier, corona daar, corona overal. Tijd dus om nog eens uit de realiteit te ontsnappen en van de nood een deugd te maken. een eekhoornhut stond al een tijdje op mijn radar en de verlengde herfstvakantie zorgde er voor dat bibi, samen met de jongste zoon, bubbelveilig en fluisterend een dag doorbracht in de regio Tessenderlo. 

Het mooie an deze opstelling: gebouwd om eekhoorns te fotograferen, en er wordt geen extra moeite gedaan om vogels ook nog te lokken. Wat komt is meegenomen, maar meer ook niet. De bijvangst komt wel een andere keer op deze blog. 

Eekhoorns kom je gelukkig wel meer tegen. Zelfs in de tuin van bevriende fotografen. Dé uitdaging hier was het fotogrageren van springende beestjes, beeld perfect bevriezen in de vlucht. Makkelijker gezegd dan gedaan. Zeer weinigen hebben de selectie overleefd. (Net) niet scherp, net te donker, net te hoog in beeld, net te laag in beeld, … Geniet van een kleine selectie mislukkingen.

Gelukkig blijken er tussen de x00 mislukkingen toch ook een paar wel publiceerbare beelden te zitten. En dat doet het hartje weer net dat beetje sneller slaan en maakt het lange zitten en wachten op die ene goede foto weer voltooid verleden tijd. 

Als ik dit even samenvat:

  • van alle pogingen die een eekhoorn ondernam om een noot te komen halen op de platform: allemaal perfect gelukt. 
  • van alle pogingen die ik ondernam om er een een beetje een deftig beeld van te maken: 2 redelijk goed gelukt. 
  • als ik kijk naar het aantal likes dat dat dit beeld kreeg op Instagram versus alle andere beelden die ik er plaatste van vogels, planten of paddenstoelen steekt deze er mijlenver bovenuit. 

Kortom: het harige zoogdier wint altijd op het einde. Een beetje zoals de Duitsers bij het voetbal, vroeger dan toch.

3 thoughts on “En op het einde, wint een harig zoogdier.

  1. Leuk verhaal! Fijn dat er enkele echte topfoto’s bijzitten!
    Ondertussen vraag ik me wel af hoe de setup eruit ziet om die eekhoorns springend gefotografeerd te krijgen …

  2. Schitterende herfstkleuren als achtergrond! De eekhoorn die langs de tak naar beneden kruipt vind ik nog de leukste. Dus de foto waar zijn gezicht is verstopt maar je de snorharen ziet oplichten. Zo’n foto’s zie je niet gauw en dan kom jij hier toch eens met wat origineels af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *