Noord

Vlakbij Klein Zwitserland, ligt Klein Zwitserland Noord. Jammer genoeg zijn beide gebieden fysiek erg gescheiden door de spoorweglijn. Als kind herinner ik mij dat de brug die beide gebieden met elkaar verbond afgebroken werd. Een blijvend spijtige zaak. Een ecologische corridor is er dus niet meer. Hierdoor ontwikkelen beide gebieden vrij onafhankelijk van elkaar. In alle eerlijkheid: ik bezoek het gebied erg weinig. De extra rondwandeling maakt dat het soms net te ver ligt en ook heb ik er mij mentaal nog te weinig op ingesteld om het mee in mijn actieradius te steken. En mijn bezoek afgelopen vrijdag bewees dat ik daar compleet de mist in ga. Op een kleine namiddag daar rondwandelen met de beste gids van Mortsel en omstreken (Paul ;-)) zie je nog meer dan je zelf al doet. We hebben ongeveer een 20 tal soorten paddenstoelen gezien en dan hebben we een aantal soorten nog links laten liggen want “die hebben we al he”. Komt daar dan nog eens bovenop dat we ongelooflijk veel geluk hadden dat de zon haar best deed om ons het mooiste licht in weken te bezorgen.

Kijken, rusten, genieten. 

One thought on “Noord

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.