Vandaag is rood

de ietwat overheersende kleur op de local patch, Klein Zwitserland Mortsel. De witte pracht van het voorjaar heeft ervoor gezorgd dat er nu een rode zee aan bessen op de meidoorn staat. 
Het is nu terug wat kalmer aan op fotografievlak, de job is terug in alle hevigheid (en vreugde) losgebarsten. Dus moet de tijd over meerdere fronten verdeeld worden. Deze beelden dateren dan ook van een 10tal dagen geleden, dus of het nu echt nog zo rood ziet, zou ik moeten gaan bekijken. 

In afwachting van het paddenstoelen seizoen, dat precies maar niet voluit wil starten, heb ik mij ook eens geconcentreerd op de prachtige “spechtenboom” in het gebied. Deze monumentale lindeboom is op sommige plaatsen eerder een appartementsblok dan een huis voor spechten, het aantal gaten is bijna niet te tellen. Na een avondles “panorama en HDR” bij Danny Laps moest ik die theorie ook eens in de praktijk omzetten. Een extra uitdaging omdat het niet om een open landschap gaat maar al bij al tevreden met beide resultaten. De laptop iets minder, het samenbrengen van de beelden vroeg het maximum aan rekenkracht en leverde een joekel van een bestand op, dat hier fel verkleind wordt getoond. 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.