Corona-hitteplan II

Akkoord, de meest spectaculaire beelden van de uitstap naar de boshut heb ik al gepubliceerd. De soorten die je nu ziet zijn de meer “alledaagse” soorten, maar wat is nog een alledaagse soort. Overal lees je dat de biodiversiteit achteruit gaat en soorten gewoonweg decimeren. In mijn tuin zie ik eigenlijk nooit een huismus. Daarom blijf ik elke keer dat ik een “gewone” soort zie er telkens ook foto’s van maken. Ik ben dus geen soortenjager (geen waardeoordeel naar diegene die daar wel van genieten). Mij gaat het altijd om het bleven op dat moment en het genieten van de omstandigheden en de waarneming. Uiteraard blijf ik mijzelf ook zo verder uitdagen op verder verbeteren van mijn fotografie. 

De soorten die hieronder staan heb ik bijna allemaal al eerder vastgelegd maar op een aantal geniet ik echt van het mooie bokeh dat zich op de achtergrond gevormd heeft. De lichtinval zat vaak echt mooi. Andere momenten waren de lichtomstandigheden ook erg moeilijk. De harde lichtinval van een zonovergoten zomerdag is geen cadeau. De schaduwlijnen zijn overduidelijk, de contrasten enorm groot en zowat elke kleur wordt gewoon platgeslagen. Eigenlijk geen fotografie weer (toch een groot deel van de dag) maar ja, je bent daar dan. En ook dat zie je wel aan een deel van de foto’s. 

In willekeurige volgorde zie je hieronder: 

  • koolmees
  • pimpelmees
  •  vink
  •  holeduif
  • roodborst
  • jonge badderende merel

Naast de lichtomstandigheden is dit ook de periode van het jaar waar jonge vogels stilaan hun deel van hun jeugpluimen verliezen en volwassen exemplaren in de rui gaan na een intense periode van één of meerdere legsels. Zo twijfel je soms welke soort je nu weer voor de lens kreeg. 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.