Buiten de grenzen

Aangestoken door de mooie beelden en verhalen van Paul Van Dyck wou ik zelf ook graag eens buiten de grenzen van Mortsel treden en toch vlakbij een mooi stukje natuur meepikken. Met Paul als ervaren gids en leermeester volgde ik hem dan ook maar wat graag in het Fort III en de Fortloop te Borsbeek. Hoewel vlakbij, moet ik tot mijn eigen schaamte bekennen dat ik er amper al geweest was voor vandaag en vooral geen gebiedskennis heb. En dat is wel cruciaal. 

De zon woog als lood op mijn schouders maar zo blij dat ik die plek beter leren kennen heb. Door die zon was fotograferen geen evidentie. Veel te hard licht. Een witte paraplu bracht wat soelaas maar dan nog was het permanent zoeken naar de ideale omstandigheden. 

Hieronder zie je de volgende soorten: 

  • de gele composiet is voorlopig naamloos, excuus. 
  • de rode bloem is guichelheil
  •  de witte bloem is mottenkruid
  • de twee foto’s van de vlinder is een bont zandoogje op knoopkruid

2 thoughts on “Buiten de grenzen

  1. Bijzonder mooi, Hans! Met dat mottenkruid hadden we voormiddag-geluk. Na de middag – in de striemende zon – hing de bloem er maar triestig bij…

  2. Het duizendguldenkruid (de roze bloempjes) heeft daarentegen de zon volop nodig. Wordt het wat donker of regenachtig weer, dan sluit de bloem.
    Van het kleinere – dicht bij de grond – wat oranje guichelheil stond een paar jaar geleden ook de blauwe versie op Fort 3. Die zijn (zeker in onze streek) eerder zeldzaam.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.