Rapunzelklokje

Rapunzelklokje, of repelsteeltje is een plant uit de klokjesfamilie. De wortel werd vroeger gegeten en zou een radijs achtige smaak hebben. “Rapunculus” betekent “raapje”, vandaar de link in de naamgeving. Deze plant houdt van een kalkrijkere omgeving en op Klein Zwitserland in Mortsel kan je die zeker terugvinden. De bermen zijn ooit gecreëerd door grond dat uit de huidige dokken in de haven van Antwerpen daar te stapelen. Op meerdere plekken kan je er fossiele schelpen zien bloot liggen. en volgens mijn leeftijdgenoten toen ik klein was ook haaientanden, maar dat geluk heb ik nooit gehad. 

In Nederland daarentegen is deze plant eerder zeldzaam maar of ze nu beschermd is of niet vind ik tegenstrijdige informatie over. 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.