Vogels

Are jou tokking to me?

Als je de vorige post gelezen hebt, dan weet je het al: daar was ie dan! Vader specht met zoon of dochter. Mama specht was in de buurt ook aanwezig, al heb ik die enkel gehoord en nooit gezien. Maar hoe geweldig was dit. Zo vlakbij zitten en ongegeneerd mee binnen kunnen gluren in het leven van deze dieren. Voldoende tijd om alles mooi te zien en vast te leggen.

De mooiste momenten blijft wel het voeden van het jong. Hoewel je kwa postuur niet veel verschil meer ziet tussen ouder en jong, enkel de rode pluimpjes op het hoofdje verraden dat het een jong is, blijft het toch nog erg afhankelijk van de ouderzorg. Later zag je het ook al zelf voedsel zoeken op een hogergelegen stam, stilaan op eigen benen?

Tot slot, na lange onderbreking heb ik ook nog eens een korte video gemaakt (gefilmd met de DSLR). U ziet vader specht aan het werk met het uithakken van het gat, op zoek naar voedsel. 

Niet ideaal gefilmd, het is toch een andere vak, maar smaakt naar meer. 

One thought on “Are jou tokking to me?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *