Dieren

Collateral images pt1.

“Hans, ge moet eens langskomen in mijnen hof. Er zit hier ook een grote bonte spechtenkoppel, met jong. Ik heb een plekje ge├»nstalleerd waar je vanuit een schuilstoel ze perfect kan fotoraferen. Kom er eens een uurtje zitten en je hebt gegarandeerd prijs.” 

Dixit mijn fijne vriend Danny. Zelf een (veel meer dan ikzelf) begenadigd natuurfotograaf en liefhebber. Zodoende trok bibi naar de bewuste tuin en ging vol verwachting zitten wachten. Pas drie uur (180 minuten) later dook meneer specht op. Vooral tot wanhoop van Danny, die mij constant zat te geruststellen (ze komen wel…) en later turend vanuit zijn keuken de boomtoppen afspeurde naar de (bijna vervloekte) vogel. 

De specht zal je in deze post nog niet te zien krijgen, het ontbrak mij nog aan tijd om al de beelden te verwerken. En eerlijk, ik heb mij geen seconde verveeld in dat hutje. Er passeert altijd wel iets. En, het is ook een bewijs dat het om “natuur” gaat en geen gedomesticeerde diertjes die hun kunstjes komen opvoeren. Om het met de woorden van iemand anders te zeggen: the chase is better than the catch.

De eekhoorn was ook al te gast geweest de dagen voor mijn komst, maar ik had geluk om hem als eerste te kunnen fotograferen op de berkenstam en setting vanuit de schuiltent. In een eerste ronde was het dier erg schuw. Het reageerde enorm alert op de “kliks” van mijn fototoestel en verdween dan ook vrij snel. Maar de honger en drang naar enkele pinda’s was toch groter dan de angst voor het ietwat onbekende geluid. Een fijne poseersessie volgde dan ook snel. 

Genieten. Meer moet je dan niet doen. 

3 thoughts on “Collateral images pt1.

  1. Zo goed heb ik die dus nog niet kunnen doen in mijn eigen hof! Lekker scherp allemaal. Is die eerste foto trouwens met de macrolens getrokken? ­čÖé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *