Robert

Dit robertskruid werd vroeger “stinkende ooievaarsbek” genoemd. Kwa naamgeving is deze er wel op vooruit gegaan. Ze behoort tot de ooievaarsbekfamilie. De naam robertskruid zou komen van “Robert van Molesme” (de stichter van de cisterciënzers) die deze plant als een geneeskrachtig kruid aanduidde. De toepassingen zijn velerlei: bloedstelpend, desinfectie, keelontsteking, nierklachten, blaasklachten, …
De vruchten zijn prachtig van vorm en lijken op de bek van kraanvogels. 

Omdat dit een eerder kleine bloem is, heb ik hier nog eens geëxperimenteerd met meerdere tussenringen aan de Helios lens. Op een gegeven ogenblik had ik ze allemaal in gebruik, wat mij een maximale vergroting opleverde maar ook een noodzaak aan een maximaal stille hand. Elk zuchtje wind is dan zichtbaar in de zoeker en doet de kans op onscherpte toenemen. 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.