Bosvergeet-mij-nietje

Wat verderop in de straat staat een oude boerderij met een relatief kleine maar wel “verwilderde” voortuin. Elk jaar staan er in de loop van de seizoenen verschillende planten in bloei. Deze week viel mijn oog op dit kleine blauwe bloemetje. Het deed mij direct denken aan een vergeet-mij-nietje maar de structuur van de plant was mij net te grof om zeker te zijn. 

Maar lang leve de technologie! Hulp van een kennis via WhattsApp en een scan in de de App iObs van Natuurpunt bevestigden dat het gaat om het bosvergeet-mij-nietje. Deze bloeit vroeg in het voorjaar, voor de andere grotere kruiden het licht wegnemen en de ruimte overwoekeren. 

Wat mij nu ook opvalt: als ik alle plantensoorten die ik recent fotografeerde opzoek in mijn verschillende boeken dan staan ze allemaal bijna een volle maand vroeger in bloei dan dat de literatuur aangeeft. Klimaatverandering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *