#blijfinuwkot

De coronacrisis beperkt terecht onze actieradius maar ik probeer dit als een opportuniteit te zien door nog meer dan ik eerder had voorgenomen dichtbij huis te gaan fotograferen. De voorbije weken vertoefde ik vaak op Klein Zwitserland, nu deed ik een eerste fotografische uitstap richting Fort IV. Beide liggen middenin een volop verstedelijkt gebied maar beiden bieden ook een mooie waaier aan soorten, zowel planten als dieren. Een eerder “banale” soort die ik voor de lens plaatste is het speenkruid

Deze erg algemene lentebloeier zie je vaak staan op eerder vochtige plekken, eerder in de schaduw dan de permanent volle zon. Zowat elk jaar waag ik mij wel aan poging om deze bloem vast te leggen, vaak met beperkt succes. De felgele zowel meeldraden als kroonbladeren maken het moeilijk scherp stellen (al doe ik dit altijd manueel bij macrofotografie) en even snel zijn die delen te fel overbelicht, wat de foto vaak waardeloos maakt.

Het groepje dat ik nu fotografeerde stond mooi open maar wel volop in de schaduw van een boom. Plat op de buik voor een laag standpunt en de helios lens draagt perfect bij tot een zachtere sfeer. Voor de eerste keer ben ik echt tevreden met het resultaat. 

Technische informatie

  •  Nikon D7200
  • Helios lens
  • Kleine tussenring
  • Manuele instelling van belichting en scherpstelling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *