Pentacon

een toevoeging aan de fotorugzak: de Pentacon. Nadat eerder de Helios al in de rugzak belande heb ik 2de hands een Pentacon 50mm 1.8 lens aangeschaft. Samen met de aangepaste adapter (voor Nikon vatting) en een tussenring (bij deze sessie één van 14mm) is dit ook een low budget, vintage macrocombinatie. 

In “mijn” local patch (Klein Zwitserland Mortsel) staan de sneeuwklokjes nu op hun hoogetpunt, tijd om deze “nieuwe” lens uit te testen! Kwa manier van werken is het een kopie van de Helios workflow, ook in de nabewerking. Waar de Helios voor mij een (tot nu toe) dromerige bokeh heeft met een eerder zachte scherpte, merk ik hier beduidend meer bokeh ringen op in de achtergrond (mits voldoende tegenlicht). De scherpte is zeker goed, maar de wind was eigenlijk te sterk bij uittesten, dit moet ik bij minder winderige omstandigheden nog een uittesten.

One thought on “Pentacon

  1. Mooie foto’s!! Ik ben zelf van het bestuur klein-zwitserland Natuurpunt afdeling Land van Reyen. We organiseren op zondagnamiddag 21 juni een natuurfeest nav erkenning Natuurreservaat en 30 jaar Natuurbeheer. We plannen verschillende activiteiten. Heb je zin om een natuurfotografiewandeling voor beginners op te zetten. Woon je in de omstreken van Mortsel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *