La H(oëgn)erfst

Toegegeven, iedereen met een fototoestel en zin in herfstkleuren, een kabbelend beekje / rivier wandelt wel ergens rond langs de Hoëgne. Dus nieuwe originele beelden zullen er nu niet volgen. Maar eerlijk is eerlijk: ik heb met veel plezier toegeven aan deze vorm van massa-fototoerisme.

Hoewel, massa gisteren wel relatief was. Op een regenachtige zondagmorgen is er rond 8:00 erg weinig begankenis langs de wandelpaden en hadden we het rijk voor ons alleen. Of anders gezegd: de afwezigen hadden ongelijk.

Onder deskundige leiding van Pascal heb ik mij gisteren verdiept in de werking met lange (ere) sluitertijden (uiteindelijk nooit boven de 5 seconden gegaan), het gebruik van de juiste filters en … volledig manueel fotograferen.

Dit was enorm leerzaam, in het begin het voelt een beetje als de eerste keer zwemmen zonder bandjes maar beetje bij beetje kreeg ik het toch wat onder de knie. Tot nu toe was /ben ik gewoon om in diafragmavoorkeuze te fotograferen.

Nu zal het kwestie zijn van dit verder te oefenen en vooral: onderhouden. Een reden te meer om meer buiten te komen. Nog zo een voornemen ;-).

One thought on “La H(oëgn)erfst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *