Sverige pt VIII – Landscapes

English version below.

Dit is de laatste uitgebreide blogpost van het Zweedse avontuur. En als afsluiter de voor mij misschien moeilijkste tak van de natuurfotografie: landschappen. Naast de prachtige bossen waar we meestal in wandelden, reden we ook langs de ontelbare meren. Je droomt uiteraard van de perfecte windstille condities zodat je spiegelbeelden uit het boekje kan maken maar die momenten zijn mij niet gegund geweest. Desalniettemin waren er genoeg opportuniteiten om de gedane impressies vast te leggen om er later terug van te kunnen dromen en nagenieten.

Technische info: mijn tegenwoordig meest gebruikte lens voor landschappen is de Nikon 24-85mm lens, in combinatie met Benro polarisatiefilter. Als de gelegenheid zich voordoet, schuif ik er ook graag een ND filter en/of grijsverloopfilter van Benro voor.

English version:

This is the last comprehensive blog post of the Swedish adventure. And finally, perhaps the most difficult branch of nature photography for me: landscapes. In addition to the beautiful forests in which we usually walked, we also drove past the countless lakes. You naturally dream of the perfect windless conditions so that you can make mirror images from the booklet, but those moments were not granted to me. Nonetheless, there were enough opportunities to capture the impressions made so that we could dream and enjoy them again later.

Technical info: my most commonly used lens for landscapes today is the Nikon 24-85 mm lens, in combination with Benro polarizing filter. If the opportunity presents itself, I would also like to slide an ND (gradient)filter from Benro in front of it.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.