Vogels

Sverige pt VII – Unexpected

English below.

Dingen die je vaak het langst bijblijven of meest indruk op je maken zijn de onverwachte. We rijden in Zweden van de ene naar de andere slaapplaats en zien plots in een veld een grote groep kraanvogels staan. De herfst nadert, de vogels verzamelen stilaan terug in groepen om aan de trek te beginnen.

Volgende stap: een veilige kijkplaats zien te bemachtigen. Dit lukte niet vanuit de auto dus moest er uitgestapt worden. De schuwe vogels reageren dan ook vrij snel en namen het hazenpad. Het trompetconcert in D-groot was magnifiek om te aanhoren en de sierlijke maar ook precies soms wat houterige landingen van kleinere groepjes maken dit een amusant kijkspel.

De foto’s zijn niet van de allerbeste kwaliteit. de Tamron 150-600 lens uit de hand, op een locatie met best veel wind en de vogels die net dat beetje te ver zitten.

Eenmaal alle dieren weg waren gevlogen, rijd je verder en zie je ze een paar honderd meter verder zitten op een veld langs de grote weg …. maar te gevaarlijk om vanuit de wagen te fotograferen. Nog een reden om terug te gaan zeker? Klik op de beelden voor grotere weergave.

English version:

Things that often stay with you the longest or make the most impression on you are the unexpected. We drive from one sleeping place to another in Sweden and suddenly see a large group of cranes standing in a field. Autumn is approaching, the birds are gradually gathering back in groups to start the migration.

Next step: get a safe viewing place. This did not work from the car so had to get out. The shy birds react rather quickly and took the hare path. The trumpet concerto in D major was magnificent to listen to and the graceful but also sometimes sometimes woody landings of smaller groups make this an amusing viewing game. The photos are not of the very best quality. the Tamron 150-600 lens out of control, in a location with quite a lot of wind and the birds that are just that bit too far.

Once all the animals have flown away, you drive on and see them sitting a few hundred meters further on a field along the main road …. but too dangerous to photograph from the wagon. Another reason to go back for sure? Click on the images for a larger view.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *