Sverige pt IV – De vliegende deur

English version below.

In de vorige post kwamen de visarenden aan bod, nu mag de Zeearend (white-tailed eagle) de hoofdrol spelen. Een majestueuze vogel met een spanwijdte van makkelijk meer dan twee meter. Een vliegende deur dus, vlotjes.
In hetzelfde gebied als de visarenden leeft een koppel zeearenden, die ook hun opwachting maakten. De dame heeft er een kunst van gemaakt om vis af te pakken van de visarenden, maar de heer van het gezelschap is minder verlegen en vangt zijn potje gewoon zelf. De diefstal vond deze keer te ver van de camera plaats, zelfs op 600mm zou het geen optie geweest zijn.

In Nederland zijn er momenteel een 10tal broedparen, bij ons in België geen enkele. Hopen dat het natuurherstel zijn kans kan blijven krijgen en groeien, dit zou toch wel een topper in ons land zijn (na de wolf).

Deze beelden zijn gemaakt met volgende camera-instellingen: brandpunt variërend tussen 150 en 220 mm, F 5.0, ISO 500 of 400, sluitertijd tussen 1/640 en 1/3200.

English:

In the previous post the osprey were discussed, now the White-tailed Eagle may play the leading role.  A majestic bird with a wingspan of easily more than two meters.  So a flying door, smoothly.  In the same area as the osprey, lives a couple of white-tailed eagles, who also made their appearance.  The lady has made it into an art to take fish from the ospreys, but the lord of the company is less shy and just catches his own dish.  This time the theft took place too far from the camera, even at 600 mm it would not have been an option.

There are currently 10 breeding pairs in the Netherlands, none in Belgium.  Hope that nature recovery can continue to get its chance and grow, this would surely be a winner in our country (after the wolf).

These images were made with the following camera settings: focal length varying between 150 and 220 mm, F 5.0, ISO 500 or 400, shutter speed between 1/640 and 1/3200.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *