Sverige pt I

English version below.

De afgelopen periode verbleef ik met het gezin te midden-Zweden. Een eerste en zeer aangename kennismaking met Scandinavië. Voor de eerste keer had ik de regie van de vakantie uit handen gegeven en zorgde Sylvia van Amazing Nature Scandinavia voor de praktische organisatie van onze vakantie. Voor herhaling vatbaar!

Midden Zweden is: elanden, beren, reeën, dassen, wolven, vossen, rendieren, oneindige muggen, 1001 meren, libellen in alle formaten en kleuren, vogels groot en klein en bovenal: rust, stilte.

Ik ga de reis niet per se “in volgorde” tonen maar eerder in thematische blokken. De eerste reeks beelden die ik wil laten zien zijn de beelden die je niet direct aan Zweden linkt, en toegegeven, deze foto’s zouden ook gemaakt kunnen worden in pakweg Broechem: macrobeelden. Waar op vorige reizen de macrolens wel eens thuis moest blijven wegens plaatsbesparing, is er na de workshop Helios geen enkel excuus meer! De kleine, compacte maar vooral lichtgewicht en robuuste lens zal vanaf nu altijd mee op pad gaan, tot spijt soms van de medewandelaars. Erg veel heb ik ze er niet gebruikt (wegens te overdonderd door al de andere overweldigende bossen en uitzichten) dus heb ik bij deze nog een reden om terug te keren.

English version:

The last period I stayed with the family in central Sweden. A first and very pleasant introduction to Scandinavia. For the first time I had given the direction of the holiday and Sylvia from Amazing Nature Scandinavia took care of the practical organization of our holiday. Worth repeating!

I am not necessarily going to show the journey “in order” but rather in thematic blocks. The first series of images that I want to show are those that you do not link directly to Sweden, and admittedly, these photos could also be made in Broechem, for example: macro images. Whereas on previous trips the macro lens sometimes had to stay at home due to space saving, after the Helios workshop there is no more excuse! The small, compact but above all lightweight and robust lens will always go on the road from now on, to the regret of the fellow walkers sometimes. I didn’t use them very much there (due to being overwhelmed by all the other overwhelming forests and views) so I have another reason to return.

2 thoughts on “Sverige pt I

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *