Great expectations

Eerder zag je de beelden aan Lake Bohinj. Je kent het wel: je verwacht er veel van, de omstandigheden zien er goed uit en toch …
Misschien ben je te kritisch voor jezelf maar ook al ben ik tevreden over de twee beelden die het anderhalf uur daar staan mij opgeleverd hebben, toch bleef ik wat op mijn honger zitten.

Op een bepaald moment had ik het ook gehad daar. De omstandigheden zouden niet beter worden dan ze waren en eigenlijk waren ze ook zo ideaal niet als ik ze verwacht had. Dus …. wagen in en terug rijden dan maar? Maar voor de zekerheid toch even doorgereden naar dat plekje vlakbij het appartement waar we verbleven.

Op een verkennende wandeling een paar dagen ervoor zag ik deze plek, probeerde ik in te schatten waar de zon zou staan in de ochtend. Nu ik toch op pad was, had ik niets te verliezen.

Nikon D7200, Nikkor 24-85 mm @85 mm, F13, 1/80 sec ISO 100, geen filters

Het is een verademing om te zien hoe er nog plekken in Europa zijn waar geen monoculturen van één soort gras staan, waar natuurlijke kruiden en bloemen alle mogelijkheden krijgen om te groeien, zaad te vormen voor volgend jaar en zo een thuis zijn voor vele insekten, vogels en andere dieren. Hier geen “landschapspijn” zoals Marcel Van Kammen het zo mooi verwoord in het recentste Natuurfotografie magazine.

Het was mindfluness ten top.

2 thoughts on “Great expectations

  1. Knappe foto, Hans!
    De natuur is op z’n mooist in al zijn diversiteit.
    Jammer genoeg is de impact van de mens op onze planet zo groot dat deze natuurlijke variatie zeldzaam wordt.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.