Bohinj

Wat de Eiffeltoren is voor Parijs, de Big Ben voor Londen en het Atomium (of toch manneke pis) voor Belgiƫ, zo is naast (het meer van) Bled het meer in Bohinj een verplichte stop voor de rondreizende toerist.
Het meer dan 800 jaar oude kerkje ter ere van Johannes de Doper is een trekpleister voor veel postkaartjes.

Nikon D7200, Nikkor 24-85mm @24 mm, F13, 1/30sec, ISO 100, Benro polarisatiefilter en grijsverloopfilter

Hoewel “veel” rustiger dan Bled is het ook hier vaak druk. De beste momenten om te fotograferen zijn dus niet voor niets ’s ochtends zeer vroeg. Om 5:30 was ik al ter plaatse en zocht lang naar de ideale compositie en belichting. Toen de zon effectief de mist begon weg te branden, kreeg je een bizar fenomeen dat de mist optrok vlak boven het water en als het ware wolken vormde ter hoogte van de toren(spits) van de kerk.

Nikon D7200, Nikkor 24-85mm @24 mm, F13, 1/6sec, ISO 100, Benro polarisatiefilter en grijsverloopfilter

Wat moest bewezen worden: vroeg opstaan loont, bijna altijd.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.