Eenbes

Of Paris Qaudrifolia. Een eerder zeldzame soort, al zie je “relatief regelmatig” wel een foto passeren op de sociale media.

Nikon D7200, Sima105mm macro, F3,5, 1/250sec, ISO 100

Alle plantendelen zijn giftig. Dit vond ik in de Tirion Giftige plantengids: bij consumptie onstaan braken, buikloop, hoofdpijn, vernauwing van de pupillen en ademhalingsverlammingen. Kijken mag, aankomen niet.

Nikon D7200, Sima 105mm macro, F4.2, 1/50 sec, ISO100

De wetenschappelijk naam “Paris Quadrifolia” kan als volgt verklaard worden. Paris komt van “Par” wat gelijke delen betekent. Een gelijk aantal bladeren, bloemdelen en zaadhokjes. Quadrifolia slaat op 4: vier bloemdelen, vier zaadhokjes, vier bladeren. Typische vindplaats is vochtige plaatsen in oude loofbossen, vaak dicht bij water.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.