Zoektocht naar herfst

De herfst wil maar niet komen, zo lijkt het. De temperaturen blijven hoog, de regen blijft weg, de natuur is kurkdroog. De zoektocht naar paddenstoelen en andere mooie herfsttaferelen begint dit jaar stilaan een kruistocht te worden. Het mooiste licht is ochtendlicht dus gisteren de wekker nog eens vroeg gezet, wagen in, compagnon oppikken en op naar Moerbeke-Waas. In het lokale Heidebos op jacht naar plaatjes. Dit grote bos (+ 100ha) wordt besproken in het tijdschrift “Landschap” (nummer 3, jaargang 5) van LandschapVZW en het wordt beheerd door Natuurpunt. Ook daar dezelfde taferelen: bijna alles nog groen in blad en met veel moeite toch een paddenstoel gevonden die wou poseren. Gelukkig was de weersvoorspelling correct en was het genieten van de zonsopgang.

[foogallery id=”2231″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *