De Polders van Kruibeke

600 ha groot, een gecontroleerd overstromingsgebied: dat zijn de polders van Kruibeke. Na jaren menselijke invloed van landbouw, visvijvers en andere ingrepen wordt dit gebied beetje bij beetje terug gegeven aan de natuur. Een totaal nieuw dijkenplan zorgt ervoor dat dit gebied kan dienen als buffer bij extreme wateroverlast en hoge waterstanden.

HACA_151228_0112-bewerktDe graslanden zijn perfecte rust – en voedingsplaastsen voor (voorbijtrekkende) ganzen. De industrie in Hoboken zorgt voor een schril contrast tussen natuur en industrie.
HACA_151228_0134-bewerkt

HACA_151228_0159-bewerkt HACA_151228_0160-bewerkt

Ook de bever heeft terug zijn intrede gedaan in dit gebied, hij zou via de Rupel de Schelde hebben over gezwommen en in dit gebied terecht gekomen. Ook grotere dieren (zoals reeën) kan je er al regelmatig spotten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *