Dassen en vossen

Eerder deze week spendeerde ik een avond in de dassenhut van Landschap VZW. Samen met een bevriende fotograaf hadden we de hut afgehuurd om deze panda van de lage landen van nabij te kunnen observeren en fotograferen. Eenmaal geïnstalleerd in de hut kon het wachten beginnen.

Het voorspel werd verzorgd door muizen, vogels en een jonge vos.

HACA_150723_0062-bewerkt
Vos – Vulpes Vulpes
HACA_150723_9582-bewerkt-2
Boomklever – Sitta europaea

Ons geduld werd niet lang op de proef gesteld, al snel kwamen de dassen ook buiten. Deze groep bestaat uit 2 volwassen wijfjes, één mannetje en drie jongen (tweeling plus 1). Volgens onze gids hebben we die avond enkel het mannetje niet  gezien.

HACA_150723_9869-bewerkt-2
Das – meles meles
HACA_150723_9806-bewerkt-2
Das – meles meles
HACA_150723_0039-bewerkt-2
Das – meles meles

Na een aarzelend begin (de dieren bleven eerder dicht bij de burcht) kwamen ze uiteindelijk héél dichtbij (minder dan 2 meter) en lieten ze zich gewillig fotograferen. Wil jij ook dit meemaken? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie omtrent deze hut: http://www.landschapvzw.be/fotografiehut-dassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *